Scrumy, een eenvoudig online scrum board

Scrum is een ontwikkelmethode/planningsaanpak die vooral gebruikt wordt bij software ontwikkeling en die rekening houdt met veranderingen gedurende het ontwikkelproces.Scrum is een zogenaamde Agile methode.Agile betekent letterlijk: behendig, lenig. In de ICT staat het voor softwareontwikkeling in korte overzichtelijke perioden van vaak niet meer dan een maand, soms zelfs hooguit een week. Deze perioden heten ‘iteraties’ en zijn als het ware kleine projecten op zich zelf.

Agile methoden zijn dus volledig tegengesteld aanop de traditionele Waterval-model gebaseerde planningmethoden, waarin alle ontwikkelingsfasen elkaar opvolgen. Van de in het begin van een project op basis van de requirements opgesteld planningkan daarbij niet meer afgeweken worden. Wijzigingen worden dus als versytoringen gezien en dienen zo veel mogelijk vermeden te worden. 

In praktijk blijkt het echter bijna onmogelijk om requirements bij aanvan van een project compleet en en consistent te krijgen. Verandering tijdens het ontwikkelproces zijn onvermijdelijk en daardoor is het onmogelijk de oorspronkelijke planning te halen zonder extra resources en budget. Scrum houdt dan ook bij voorbaat rekening met veranderingen, door kortcyclisch te werken aan afgeronde onderdelen.

Lees meer over Scrum in deze presentatie.

Scrum board

Bij Scrum wordt gebruik gemaakt van een planning in spreadsheetvorm. De aan personen toebedeelde taken worden d.m.v. gekleurde memobriefjes op een bord of “brown paper” opgehangen. Het bord kent  de kolommen Stories, To do, In progress, (to) Verify en Done. 

Scumy is een eenvoudig scrumboard dat via een webbrowser online te benaderen is. 

Scrumy

De basisversie is gratis en vereist geen registratie. Vul je projectnaam in achter de URL van de Scrumy website en je scrumboard is gemaakt. Iedereen met de link kan er bij.

Toevoegen van user stories, taken en personen is simpel, verplaatsen en wijzigen eveneens. Desgewenst kun je per taak een deadline vermelden. Wil je zelf de kleuren bepalen dat zul je over moeten stappen op de betaalde versie.

Voor simpele projecten of om eens met Scrum te “spelen” is Scrumy een prima tool. Een demo is hier te vinden.

 

 

 

Categorieën: Uncategorized | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: