Fraaie Gantt charts in-the-cloud

Gantt charts worden veel gebruikt om een planning visueel weer te geven. Tom ’s Planner is een cloud applicatie waarmee je snel en eenvoudig fraaie Gantt charts kunt maken.  De app werkt volgens het what-you-see-is-what-you-get principe: je werkt dus direct in de Gantt chart. De layout heeft veel weg van een spreadsheet.

Tomsplanner_gantt-chart

De app werkt het handigst als je gebruik maakt van de rechter muisknop. Er verschijnt dan een contextmenu met alle mogelijke opties.

Tomsplanner_context_menu

Ook door te klikken en te slepen met de muis kun je snel aanvullingen en wijzigingen aanbrengen. Velden/kolommen kunnen naar wens toegevoegd en verplaatst worden.

Details van groepen van taken kunnen simpel verborgen resp. weer zichtbaar gemaakt worden. Uiteraard kan de tijdschaal aangepast worden, van periode van 5 minuten tot maanden. In de tijdbalken kunnen verschillende kleuren en symbolen gebruikt worden. Het resultaat oogt zeer kleurrijk.

Gratis basisversie

Met de gratis basisversie (wel even registreren met je e-mailadres) kun je voor één project een Gantt chart aanmaken. Je kunt deze chart delen met anderen, die hem dan ook kunnen aanvullen en wijzigen.

Printen of exporteren naar een image of MS Project is alleen maar mogelijk met de betaalde versie. Als je een functie wilt gebruiken die niet in de gratis versie beschikbaar is dan verschijnt een pop-up met een account-upgrade mogelijkheid. Pas op dat je niet te snel op de (default) upgrade-knop klikt!

Met de betaalde versie (begint bij $ 9, dus ongeveer € 7 per maand) kun je 20 of meer projecten kwijt en kun je de Gantt charts ook offline opslaan, printen en exporteren naar een image of (met de duurste versie) naar MS project. Bij groepsgebruik hoeft maar één groepslid (bijv. de projectmanager) een betaalde account te hebben, de andere groepsleden kunnen volstaan met een gratis account.

Templates en import 

Handig is de beschikbaarheid van templates bijv. voor een webdesign project. Heb jezelf  een planning gemaakt die je generiek bruikbaar ach,t dan kun je die beschikbaar stellen als template.

Ook bijzonder makkelijk is de import functie uit bijv. Excel (ook bij de gratis versie)

De intuitieve interface van Tom ’s Planner is een genot om mee te werken! Een handleiding of Help-tekst is vrijwel overbodig. Dit korte animatiefilmpje geeft een mooi overzicht van de functionaliteit van deze handige cloud tool.

O ja, zonder specifieke app, maar gewoon  via de browser kun je Tom ’s Planner ook op je iPhone of iPad gebruiken. 

Categorieën: Uncategorized | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: